19:30

IFK Haninge

Referat: Västerhaninge IF - IFK Haninge

En trevlig välspelad match och det märktes att vi mötte ett lag med betydligt högre bolltempo än vad vi tidigare har mött.
Västerhaninge stod upp bra, riktigt bra. Redan i matchens andra minuten kom Max igenom men avslutet träffade ribban.
Haninge försökte sätta hård press på Västerhaninge men vi lyckades spela oss ur den samt skapa en del lägen genom långa bollar mot en högt stående Haninge backlinje.

I den 20:e tog Haninge ledningen lite kalabalik och till slut sparkas bollen in i mål. Västerhaninge har en bra period därefter. I den 35:e frispark från högerkanten. Fredrik lyfter in bollen och Srecko går upp trots hård bevakning och knoppar in kvitteringen. Vedran flyttar upp på vänterkanten och har ett par riktigt bra chanser. En Vedran i bra slag sätter dit dom. I den 40:e Vedran rinner igenom men blir fälld bakifrån med rött kort som följd för haningespelaren.

Andra halvlek i den 58:e minuten Max återigen igenom lyfter bollen ännu en gång i ribban. I den 69:e kommer Ibbe igenom hopslag med målvakten returen i mål 2-1 till Västerhaninge. Vi fick dock inte glädjas särskilt länge. En misslyckad offsidefälla? och kvitterat till 2-2. Sista kvarten var jobbig då Haninge är ett bättre tränat lag och Västerhaninge går lite på knäna. Segermålet görs med fem minuter kvar. 2-3.

Sammanfattningsvis en riktigt bra genomkörare. Kul att möta ett spelande lag som spelade med riktigt högt tempo. Många i Västerhaninge gjorde en riktigt bra insats. Freddans bollar till Max världsklass. Sreckos mål precis som det skall vara. Försvaret med debutanterna Jasmin och Mirnes skötte sig mycket bra. Även Pontus gjorde ett par riktigt bra räddningar. var dock chanslös på målen. Vi tackar Haninge för en god match och hoppas att det går bra för dom i serien.